Kommer "Antikrist" også til Hausmannsgate?

Nå er det endelig offentliggjort hvem som har «vunnet» budrunden på Hauskvartalet. EBY har innstilt «Antikrist», Urbanium A/S ved Espen Pay som kjøper av kvartalet, men den endelige avgjørelse skal tas av Bystyret.

Dette kommer etter alt å dømme ikke til å skje før etter valget da saken først skal behandles av Finanskomiten for deretter å bli sendt videre til bystyret.Espen A Pay

Vi vil gjerne rette en takk til bystyremedlem Ivar Johansen (SV) som har offentliggjort de hemmeligstemplede dokumenter som avslører kjøper og deres plan for Kulturkvartalet.

Disse dokumenter var ikke ment for offentligheten før kort tid før behandlingen i Finanskomiteen. Med andre ord: man har fra byrådets side ikke hatt interesse i at bystyret skulle ha en reell sjanse for å sette seg inn i saken innen avstemningen.

Dette forsøk på hemmeligholdelse av viktig informasjon er det blitt satt en stopper for og adskillige politikere fra flere politiske partier stiller seg spørrende overfor måten Byrådet håndterer saken på.

Det er tydelig at et firma som Urbanium A/S med Espen Pay i fronten ikke har noe å gjøre i Oslo’s byøkologiske kulturkvartal. Troen på at Urbanium A/S har evnen og lysten til å inndra Vestbredden Vel Vel i det de kaller medvirkningsprosessen av kvartalet, er meget liten. Med tanke på hvordan de har agert overfor andre lignende byøkologiske prosjekter her i Oslo forsvinner troen fullstendig.

Det er jo ikke noen hemmelighet at det var Urbanium A/S som var ansvarlig for at Brakkebygrenda i St. Halvards gate i 2014 ble kastet på gaten – til tross for at et flertall av byens parlamentariske partier støttet opp om prosjektet.

Espen «Antikrist» Pay  ved Urbanium A/S er ikke bare et firma man forbinder med kultur, tvertimot, her handler det om penger og kun penger. Måten Espen Pay driver forretning på, grenser til korrupsjon og det er ikke mye positivt å si om denne fyren.

Om du har lyst til å fortelle Urbanium AS om hva du mener om deres forretningsmetoder, så kan du kontakte dem på en av disse måtene:

Urbanium A/S

Besøksadresse: Haakon VII’s gate 2

0161 OSLO Tlf: 22 37 20 00

Espen Andreas Pay administrerende direktør

913 10 517/23 22 19 72

Dyna brygge 6
0252 Oslo
Her finner du andre næringslivsroller han har: proff.no

Læs artikkel om Urbanium fra Morgenbladet:

Antikrist i St. Halvards gate.

Relevante Links:

 

Ivar Johansen’s blog, (her finder du de omtalte salgs dokumenter)

Først selger – så eier. (artikkel om Espen Pay)

Boliginvestor satser på østkanten. (artikkel om Espen Pay)

Refs for skyhøye honorarer. (artikkel om Espen Pay)

Arbeiderpartiet stiller spørsmål om høyestbydende.

Urbaniums årsrapport 2014.

Espen Pay uttaler seg til klassekampen, tryk på billede nedenfor for at læse uttalelse:

Espen Pay til klassekampen

Legg igjen en kommentar