Represjon og Overmakt - Pressemelding fra Vestbredden!

Da solidaritetsaksjonistene i Brenneriveien 1 og Hausmannsgate 42 motvillig ble bortført av politiet fra de aktuelle eiendommene morgenkvisten onsdag den 6. juli i år, ble private eiendeler til arrestantene stæsjet inn i bussene som utgjorde boligene på vognplassen. Eiendeler til tusenvis av kroner. Etter løslatelse fra glattcelleopphold i opptil 6 timer, etter frihetsberøvelse og forelegg, begynte aktivistenes detektivarbeid med å oppspore de innbragte eiendeler.

Alexander-Dey-stort

Iskald lakei. Alexander Dey er «fungerende namsfogd» – øverste ansvarlige i Namsfogden i Oslo. Namsfogden i Oslo er direkte underlagt Politidirektoratet, men sliter med å følge loven selv.

Etter noe motarbeidelse og unødig opphold, bl.a. ved eventyr om eiendeler som befant seg i bussene, kunne alle omsider dessverre konstatere at politi og namsfogd – på ordfører Marianne Borgens vegne – hadde sett seg berrettiget til å også klassifisere pass,nøkler, mobiltelefoner og fullt brukbart verktøy som «skrot» og kastet videre til nærmeste deponeringsanlegg.

Vestbredden bolig- og arbeidssamvirke stiller seg med tanke på ikke-voldelige boligaktivister meget undrende til slik utvist overmakt, og fordømmer den type represjon som ble utvist i kjølvannet av utdrivelsen av våre kamerater og meningsfeller på de aktuelle tilstøtende eiendommene. Vi regner med at saken forfølges videre av både advokater, journalister og allmennheten framover.

Namsfogden, som på vegne av Ordfører Marianne Borgen,  var bestiller av den kostbare politiaksjonen, har forøvrig avgitt utførlig kvittering for det urettmessig destruerte inventaret. Aktivistene har anmeldt flere forhold allerede.
Forruten slike overtramp mot fredelige medmennesker  stiller vi oss uforstående til den type ukritisk mediedekning NRK promoterer, all den tid ikke et eneste prosjektil eller en eneste hånd ble hyttet i retning ordførerens fotsoldater.

800px-Marianne_Borgen,_Fredsmarsjen_2011

Feig politiker som løper kapitalistenes ærend ved å privatisere forsømt offentlig eiendom, ordfører i Oslo, Marianne Borgen («Sosialistisk» venstreparti) .  Foto: Av Rødt nytt – Marianne_Borgen, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16844486

For loven er vi alle lik. og noen er tydeligvis likere for «Loven» enn andre. Men gir dette øvrigheta rett til å anvise tilleggsstraff i form av slik amatørvirksomhet og disrespekt for enkeltmennesker som gidder å engasjere seg politisk med sivil ulydighet som hovedvirkemiddel? Eller er dette blitt vanlig politipraksis som forventes av de lovgivende myndigheter?

Og kan det se ut som øvrigheta tror det er så dårlig stelt hos Hvermannsen at NRKs servile svermerier om påståtte molotovcocktails og sensasjonspregede reportasjer om hvilke farger folk har på veggene kan betraktes som «nyheter»? Og  lisensfrie bensinkanner i forbindelse med kjøretøy er jo også faktisk ganske vanlig – fortsatt?

Vi tar til etterretning at de ellers så pratsomme og pr-kåte folkevalgte på Rådhuset nå er stille som mus, med den begrunnelse at ”kvartalet nå er solgt, og ikke lenger vårt ansvar”.

Samtlige politikere som stemte for salget har sviktet drømmen om et Oslo for alle og kan ikke bare outsource ansvaret uten ytterligere konsekvenser.

Å avstå fra å kommentere en såpass betent sak og enorm ressursbruk som er blitt brukt i løpet av de siste månedene er et sørgelig godt eksempel på en tiltagende strutsepolitikk blant hele Oslos politiske elite.

Utkastelser til tross:
Vi bestemmer selv når vi vil sloss! Aktiv motstand mot offentlig privatisering!

Vestbredden bolig- og arbeidssamvirke

Dette er en (ukomplett) inventarliste over hva Namsfogden beordret destruert 6. juli 2016:

2 mobiltelefoner

1 par nye militærboots

1 pass

2 ryggsekker med klær

1 mobilt bredbånd (forhåndsbetalt)

Nøkkelknippe (1 chipnøkkel, 1 systemnøkkel, 2 ordinære)

14″ TV

PC høytalere med sub

Lommebok m/ bankkort, kodebrikke

2 kasser verktøy (4 batteridriller, 5 batterier, 2 hammere, 2 sakser, 1 boltekutter, 1 bakksag, Målebånd, vater, bitskrutrekker, 2 tapetkniver, Multitool, tollekniv i tre/lær, pussemaskin, kost og feiebrett, strikost, 2 svabre, adapter + ladeledninger, blikksaks, bor, tang, m.m.)

1 Vinterjakke

1 lommelykt

1 hatt

3 bøker: The guidebook, myths, Lectures on philosophy.

1 blacklight

1 kalender

1 bandana

4 cans/spraybokser

1 stk mp3-spiller

et sett øreplugger

1 sett øreklokker

1 sovepose

1 drikkekarabin

1 stk flintstål

1 Støvsuger

1 Skateboard

1 lader til videokamera