Rødgrønne politikere spør rødgrønn byråd - Aftenposten

Ole Pedersen representerer Hausmania i Hausmannskvartalet. Rødgrønne politikere lurer på hva det vil bety for kulturhuset og andre aktiviteter i kvartalet hvis deres eget byråd selger det til de private utbygerne Urbanium. Bygget Haumania holder til i, inngår ikke i salget.FOTO: Rolf Øhman

Bystyrepolitikere fra de tre rødgrønne byrådspartiene lurer på hvordan det rødgrønne byrådet kan sikre at Hausmannskvartalet blir et byøkologisk kulturkvartal.

 Noe av det første det nye byrådet gjorde da det tiltrådte, var å trekke tilbake saken om salg av Hausmannskvartalet. Så slo det kontra tidlig i desember. Angivelig fordi prosessen var kommet så langt at den ikke kunne stoppes, vedtok det å fortsette slagsprosessen som det blå byrådet hadde dratt i gang.

Beboerne i kvartalet og styret i kulturhuset Hausmania ble skuffet over vedtaket, og samlet nok underskrifter til at bystyret nå må behandle et alternativt forslag til Hauskvartalets framtid. De mener at kommunen bør fortsette å eie kvartalet og at en ikke-kommersiell stiftelse skal stå for driften.

Rødgrønne spør rødgrønn

Dagsavisen skriver at Harald Nissen (MDG), leder forbyutviklingskomiteen Victoria Marie Evensen (Ap) og finanskomitémedlem Ivar Johansen (SV) lurer. De lurer så sterkt at de har spurt byråd for byutvikling, Hanna Marcussen (NDG), hva kommunen kan kreve av kjøperen? Hvordan kan man realisere bygging av kino- og teaterscene på Sirkustomta ved salg? Og hvilke rettigheter har beboerne?

Marcussen sier til Dagsavisen at hun trenger tid for å kunne å svare på spørsmålene: – Jeg ser på spørsmålene som en mulighet for byrådet å klargjøre faktiske forhold i saken. Jeg er orientert om innbyggerforslaget, men det har ikke formelt kommet til meg ennå. Jeg skal kommentere det når jeg har fått det .

 

Link til oprindelig artikkel.